ernurlahertelden

ernurlahertelden

29 Mayıs 2010 Cumartesi

İLK DİKTİĞİM ETEK VE YELEK...

Dikiş kursuma giderken ilk diktiğim yelek ve etekti. Eflatun, siyah ve beyaz renklerden oluşan eteği ve yeleği ancak deneme maksadıyla giyebildim. Kilolardan sonra etek denk gelmiyor, ama yeleği ara ara giyebiliyorum, henüz üzerime oluyor :))


Yelek ve etek çok kalın olmayan yumuşak bir kumaştan... Kışın ve mevsimlik olarak baharda kullanılabilir.
Daha acemi olduğum için kumaşların tümünün ismini bilmiyorum, kusuruma bakmayın :)))
Yelek de etek de astarlı olarak çalışılmıştı....

Yeleği dikerken kumaşım bitince siyah bir kumaşla eklemeler yaptım. Başka bir hava verdi bence, siz ne dersiniz :)))???

27 Mayıs 2010 Perşembe

ERNUR UN SEÇTİKLERİ 2...


38 BEDEN, SİYAH RENKTE, KALIN JARSE KUMAŞTAN ASKILI ELBİSE...
İçine bir body ve ya gömlekle harika oluyor. Ütü isteme gibi bir derdi yok.Yıka, kuruyunca hemen giy:)
15 tl den satıyorum...

25 Mayıs 2010 Salı

LOST....



6 senedir ilgiyle takip ettiğim bir diziydi, lost...
Her sezon kafalarda binlerce soruyla sone erer ve yeni sezon için herkes senaryolar üretirdi.
6 sezonun sonunda güzel, fakat benim için ve tahminimce pek çok insan için bir çok sorunun cevaplanmadığı bir finalle dizi sona erdi.
Üzerine tezlerin yazıldığı, izleyen herkesin devamının nasıl olacağı konusunda farklı senaryolar ürettiği bir dizi olarak arşivimde, hatırlarımda hep yeri olacak bir yapım. Emeği geçen herkesi gerçekten kutluyorum...
Tabiki dizinin güzellerini ve özellikle yakışıklılarını unutacağımı hiiiçççç sanmam :)))

16 Mayıs 2010 Pazar

Ananemin Çiçekleri.....











Küçüklüğümden beri rahmetli ananemle ilgili en belirgin hatıram bahçesinde bulunan her renkteki sardunyalardır... Bu çiçeklerle ananemi o kadar çok özdeşleştirmişim ki çiçeklerin isminin sardunya olduğunu yıllar sonra öğrenmişimdir :)) Çünkü isimleri benim için hep 'ananemin çiçekleriydi'... Ananem vefat edeli 15 seneyi geçti. Onu hiç unutmadık. Ama bu çiçekler onu hatırlamak için hep güzel birer vesile olmuştur...

Resimlerdeki sardunyalar ne yazıkki ananemin bahçesinden değil :(( Artık o ve sardunyalarla kaplı bahçesi, küçük köy evi artık boş :(( Geçen gün çocuklarımla eve dönerken yol kenarlarında gördüğümüz sardunyaları çektim, ananemi ve çiçeklerini hatırlamama vesile oldu.... Nur içinde yat inşallah ananeciğim ve diğer tüm rahmetlilerimiz.....

15 Mayıs 2010 Cumartesi

Eski pijamadan top ....




Yazlık kullanmadığım penye türü bir pijama vardı. Ben de elimi tekrardan dikiş makinasına alıştırmak, hem eşimin bana anneler günü hediyesi olarak aldığı makineyi denemek, hem de benim yaramazları sevindirmek için top dikmeye karar verdim :)
Yapılışını http://www.purlbee.com/fabric-beach-balls/ buradan gördüm ve göz kararı kendimce bir patron çıkardım.


Kumaş eski olduğu için ve evde bulduğum pek de iyi olmayan elyaf türü bişeylerle içini doldurduğum için pek güzel görüntüsü yok. Ama benim ufaklıklar bu yumuşacık oyuncağa bayıldılar :)))

14 Mayıs 2010 Cuma

Acemi şapkası :)))




Resimdeki şapkayı, çok önceleri bir dönem gittiğim terzilik kursu sırasında dikmiştim. Burda dergisinin 2003/01 döneme ait özel sayısından almıştım yapılışını... Çok basit bir yapılışı var, ama duruşu çok hoşuma gidiyor. Bakalım bu acemi işini siz beğenecek misiniz ? :)))